Vredesconcerten

Terugblik

Beschrijving

In de Vredesconcerten vroegen we aandacht voor de basis van onze vrede, vrijheid en democratie. Dit concert werd uitgevoerd in de Vredesweek om de Vrede te vieren, maar ook om te herinneren wat daarvoor is opgebracht. Een en ander is vooral ook van belang voor de jongere generatie en daarom hebben twee koorscholen een actief aandeel in het programma gehad.

Dit concert werd uitgevoerd door het koor en orkest van de NBA. De koorbezetting bestond uit zangers van de NBA aangevuld met jongeren uit de koorscholen Roden Girl Choristers en Martini Jongenskoor.

Een deel van het repertoire werd door de afzonderlijke koorscholen gezongen, een deel door beide koorscholen en een deel door het koor van de NBA waar ook een aantal jongeren van de koorscholen aan deelnamen.

Tijdens het concert werden teksten voorgelezen van o.a. bisschop Desmond Tutu en de Dalai Lama door de stemacteurs/vertellers Thijs Feenstra en Valerie Mooijman-Schimmel. Het professionele barokorkest begeleidde de muziekstukken van Händel en Purcell en het orgel de overige koorwerken. Organist was Gerwin Hoekstra.

Hoite Pruiksma was de dirigent, Hanneke Wierenga concertmeester en Gooitsen Eenling regisseur.

Bekijk hier het programmaboekje met alle namen van de uitvoerenden.

Reacties van bezoekers

Foto-album

Online publicaties:

In de media

Teaser

Flyer

Subsidiënten en sponsoren:

Menu