Noël Noël Noël

Terugblik

Beschrijving

Een Kerstoratorium, speciaal voor de kerstnacht gemaakt, samengesteld uit verschillende werken van Franse barokcomponisten. Uitgevoerd werden twee werken van Charpentier’: het kerstoratorium: In Nativitatem Domini Canticum en het Magnificat. En een ‘De profundis’ van André Campra. Op een aantal momenten werd dit oratorium onderbroken door het zingen van bekende Franse  kerstliederen zoals ‘Il est né le divin enfant’ en ‘Quand Jesus Naquit à Noël’, die dirigent/componist Hoite Pruiksma speciaal voor deze gelegenheid had bewerkt in een barokke Franse stijl. Deze productie kreeg een theatraal karakter in een mooi samenspel met barokdans.

Het licht speelde bij deze muziekvoorstelling een belangrijke rol, door alleen dát in het licht te zetten wat in actie is. De muzikale grootsheid en monumentaliteit werd door de toevoeging van licht vergroot door gebruik van felle kleuren en felkleurige kleding van de spelers en zangers. Het was als een ‘barokschilderij’ waarin gespeeld werd met licht en donker.

Uitvoerenden waren het koor, barokorkest en solisten van de Nederlandse Bach Academie met medewerking van barokdanseres Dorothée Wortelboer. Samengewerkt werd er met Lunatic Lights die het Franse lichtplan maakte, Stage Master theatertechniek die voor geluid en podia zorgde en Gooitsen Eenling die de regisseur was. Dit alles onder leiding van Hoite Pruiksma als dirigent.

Reacties van bezoekers

Foto-album

Online publicaties:

Recensie:

Subsidiënten en sponsoren:

Gemeente Noordenveld
Menu