Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Noël Noël Noël (Meppel)

20 december 2019 | 20:00 - 21:15

Een Kerstoratorium, speciaal voor de kerstnacht gemaakt, samengesteld uit verschillende werken van Franse barokcomponisten . Uitgevoerd worden twee werken van Charpentier’: het kerstoratorium: In Nativitatem Domini Canticum en het Magnificat. En een ‘De profundis’ van André Campra. Op een aantal momenten wordt dit oratorium onderbroken door het zingen van bekende Franse  kerstliederen zoals ‘Il est né le divin enfant’ en ‘Quand Jesus Naquit à Noël’, die dirigent/componist Hoite Pruiksma speciaal voor deze gelegenheid heeft bewerkt in een barokke Franse stijl. Deze productie krijgt een theatraal karakter in een mooi samenspel met barokdans.

Het licht gaat bij deze muziekvoorstelling een belangrijke rol spelen om alleen dát in het licht te zetten wat in actie is. De muzikale grootsheid en monumentaliteit wordt door de toevoeging van licht vergroot door gebruik van felle kleuren en felkleurige kleding van de
spelers en zangers. Het is als een ‘barokschilderij’ waarin gespeeld wordt met licht en
donker.

Uitvoerenden zijn het koor, barokorkest en solisten van de Nederlandse Bach Academie met medewerking van barok danseres Dorothée Wortelboer. Samengewerkt wordt met Lunatic Lights die het Franse lichtplan maakt, Stage Master theatertechniek die voor geluid en podia zorgt en Gooitsen Eenling die de regisseur is. Dit alles onder leiding van Hoite Pruiksma als dirigent.

Tijdens dit concert is er geen pauze.

 

Subsidiënten en sponsoren:

Gemeente Noordenveld

Gegevens

Datum:
20 december 2019
Tijd:
20:00 - 21:15
Website:
Bestel tickets »

Organisator

Nederlandse Bach Academie
Telefoon:
+31 (0)6 448 287 09
E-mail:
info@nederlandsebachacademie.nl
Website:
www.nederlandsebachacademie.nl

Locatie

Oude Kerk Meppel
Groenmarktstraat 2
Meppel, Drenthe 7941 KS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0522 247 452
Website:
http://pgmeppel.nl/
Menu