Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Noël Noël Noël (Leeuwarden)

24 december | 20:00 - 21:15

Een Kerstoratorium, speciaal voor de kerstnacht gemaakt, samengesteld uit verschillende werken van Franse barokcomponisten zoals Charpentier, Campra en anderen. Uitgevoerd worden twee werken van Charpentier onder de titel: In Navitatem Domini Canticum, en  De profundis van André Campra. Op een aantal momenten wordt dit oratorium onderbroken door het zingen van bekende Franse  kerstliederen zoals ‘Il est né le divin enfant’ en ‘Quand Jesus Naquit à Noël’, die dirigent/componist Hoite Pruiksma speciaal voor deze gelegenheid heeft bewerkt in een barokke Franse stijl. Deze productie krijgt een theatraal karakter in een mooi samenspel met klassieke (barok)dans.

Het licht gaat bij deze muziekvoorstelling een belangrijke rol spelen om alleen dát in het licht te zetten wat in actie is. De muzikale grootsheid en monumentaliteit wordt door de toevoeging van licht vergroot door gebruik van felle kleuren en felkleurige kleding van de
spelers en zangers. Het is als een ‘barokschilderij’ waarin gespeeld wordt met licht en
donker.

Uitvoerenden zijn het koor, barokorkest en solisten van de Nederlandse Bach Academie met medewerking van een (barok) danser. Samengewerkt wordt met Lunatic Lights die het Franse lichtplan maakt, Stage Master theatertechniek die voor geluid en podia zorgt en Gooitsen Eenling die de regisseur is. Dit alles onder leiding van Hoite Pruiksma als dirigent.

Tijdens dit concert is er geen pauze.
incl. garderobe

Gegevens

Datum:
24 december
Tijd:
20:00 - 21:15
Website:
Bestel tickets »

Organisator

Nederlandse Bach Academie
Telefoon:
+31 (0)6 448 287 09
E-mail:
info@nederlandsebachacademie.nl
Website:
www.nederlandsebachacademie.nl

Locatie

Koepeltheater
Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, Friesland 8921 BT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 51104808
Website:
http://www.koepeltheater.nl/
Menu