Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herdenkingsconcert – Requiem Cherubini + delen uit The Peacemakers Jenkins (Veenhuizen)

3 mei | 20:00 - 21:30

Programma:

Requiem in c klein                                             Cherubini, door projectkoor en orkest NBA en koorschool Viva la Musica

Verhaal / poëtisch intermezzo / gedichten      scholieren

onderbroken door:

On suuri sun Rantas Autius                              arr. Matti Hyökki, door Viva la Musica

Delen uit The Peacemakers                              Karl Jenkins, door Viva la Musica en projectkoor en orkest NBA

The Lord Bless You and keep You                   John Rutter, door projectkoor en orkest NBA en koorschool Viva la Musica

 

‘On suuri sun Rantas Autius’ is op een Fins volkslied gebaseerd.

Het lied The Lord Bless You and Keep You wordt door Hoite Pruiksma bewerkt voor het orkest. Hij maakt van het geheel een arrangement waardoor er veelkleurigheid ontstaat door het verschillend gebruik van beide koren en delen daaruit.

Viva la Musica is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 21 jaar. En het is dé koorschool van Zuidwest Drenthe, de Kop van Overijssel en omliggende gemeenten. De koorschool bestaat momenteel uit ruim 70 leerlingen. De artistieke leiding is sinds 2007 in handen van Ceciel van der Zee.

Luigi Cherubini (1760-1842)
Zijn Requiem in c mineur (1816) is een juweel! Het werk komt qua opzet dicht bij het overbekende Requiem van Mozart. Cherubini’s Requiem bezit geweldige muzikale vondsten die vooral in de zangpartijen een kinderlijke blijheid en opgewektheid uitstralen, om even later in hartstocht en diepzinnigheid over te gaan. Het is kortom een uitzonderlijk werk dat zich kan meten met de grote requiems uit de muziekhistorie!

Karl Jenkins (1944)
Één van de meest uitgevoerde levende componisten. Karl Jenkins heeft een rijk oeuvre en een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Vooral met The Armed Man: A Mass For Peace werd zijn reputatie gevestigd. Dit stuk is zeker duizend keer en in 20 verschillende landen ten uitvoer gebracht sinds zijn première in 2000. Zijn nieuwste compositie heet The Peacemakers en is een ode aan mensen die streven naar wereldvrede. Er schieten onmiddellijk een aantal namen door het hoofd: Martin Luther King, Nelson Mandela, Moeder Theresa, Ghandi en de Dalai Lama. The Peacemakers bestaat uit 17 stukken. Daarnaast is Karl Jenkins ook wel bekend van zijn Adiemus, waarin naast klassiek ook invloeden van jazz en klezmer en de azan te herkennen zijn.

John Rutter (1945)
Brits componist, organist en koordirigent. The Lord Bless You and keep You werd door Rutter gecomponeerd in 1981 voor de herdenking van Edward T. Chapman, de muziekdirecteur aan de Highgate School in Londen, met wie hij had gestudeerd toen hij de school bezocht.

Uitvoerenden zijn het grootkoor, groot symfonieorkest met uitgebreid slagwerk en solisten van de Nederlandse Bach Academie en de koorschool Viva la Musica. Afwisselend gedirigeerd door Ceciel van der Zee en Hoite Pruiksma.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij:
Boekhandel Daan Nijman Wereldwinkel Norg* Boekhandel van der Velde
Heerestraat 87
9301 AE Roden
p/a de Brinkhof, Brink 1
9331 AA Norg
Gedempte Singel 11, 9401 JM Assen

* Geopend maandag t/m vrijdag van 14:00-17:00

Gegevens

Datum:
3 mei
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Nederlandse Bach Academie
Telefoon:
+31 (0)6 448 287 09
E-mail:
info@nederlandsebachacademie.nl
Website:
www.nederlandsebachacademie.nl

Locatie

Grote Kerk Veenhuizen “Hiëronymus Aemilianus”
Kerklaan 6
Veenhuizen, Drenthe 9341 AV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0592 388 669
Website:
http://www.grotekerkveenhuizen.nl/
Menu