Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Herdenkingsconcert Hoogeveen

4 mei | 21:00 - 22:15

€9 – €18

In het kader van 75-jaar bevrijding organiseert de NBA in samenwerking met de koorschool Roden Girl Choristers, een drietal  herdenkingsconcerten. Een moment om stil te staan bij wat er door mensen is opgebracht voor onze vrijheid. Om daarvan te leren, niet te vergeten en om deze vrijheid te vieren.

Op het programma staan:

Requiem, opus 48 Gabriel Fauré door kleinkoor en orkest NBA en Roden Girl Choristers
Pavane, opus 50 Gabriel Fauré door kleinkoor en orkest NBA en Roden Girl Choristers
Messe Basse Gabriel Fauré door vrouwenkoor en orgel

Tijdens het concert lezen jongeren gedichten voor over oorlog en vrede.

Gabriel Urbain Fauré (1845 – 1924) was een van de belangrijkste Franse componisten van zijn generatie. Fauré is bekend om zijn pianomuziek, kamermuziek en liederen. In zijn composities zocht hij naar een evenwicht tussen romantische gevoeligheid en strenge compositieregels om te komen tot een eigen stijl, een compromis tussen muzikale taal en vormgeving. Zijn muziek is vooral ingetogen en fijnzinnig. Hij schreef vooral voor kleine bezettingen.

Gabriel Fauré componeerde zijn Requiem in d-mineur, opus 48 tussen 1887 en 1890. Het Requiem is Faurés bekendste langere werk. Het stuk is geschreven voor koor en orkest. De beroemdste stukken uit het Requiem zijn de Hostias-solo van de bariton in het Offertorium, de sopraanaria Pie Jesu en het Libera Me.

De pavane is een oude Italiaans-Spaanse dans, langzaam en statig. De waardige, schrijdende dansvorm van de pavane, paste uitstekend bij de nieuwe, wat sobere manieren van het 16e- eeuwse hofleven.

Fauré schreef in 1886 een versie van de pavane. Deze wordt beschouwd als een van zijn mooiste composities van zijn oeuvre en wordt daarom vaak op concerten ten gehore gebracht. Een jaar later bewerkte Fauré deze pavane voor kooruitvoering.

De Messe Basse is ontstaan uit de Messe des pêcheurs de Villerville, een missa brevis door Fauré in samenwerking met zijn vroegere leerling André Messager. Zij schreven deze missa brevis samen op vakantie in de zomer van 1881 voor de kleine kerk in het stadje waar ze verbleven. Fauré bewerkte de mis in 1906 tot de nu bekende Messe Basse, met daarin alleen stukken door hem geschreven.

Volgens ons vertrouwde concept wordt het gezelschap opgebouwd uit professionals, conservatoriumstudenten en amateurs.

Het koor zal bestaan uit een 18-tal professionele zangers en studenten conservatoria, aangevuld met de meiden van de Roden Girl Choristers, die met name het sopraandeel op zich nemen. Het orkest bestaat uit 20 spelers, voornamelijk  professionals.

*Tickets aan de kassa voor volwassenen zijn 22 euro, voor jongeren 11 euro

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ticket Volwassene - Herdenkingsconcert Hoogeveen
18.00
Ticket Jongere - Herdenkingsconcert Hoogeveen
9.00

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
21:00 - 22:15
Kosten:
€9 – €18
Website:
Bestel tickets »

Organisator

Nederlandse Bach Academie
Telefoon:
+31 (0)6 448 287 09
E-mail:
info@nederlandsebachacademie.nl
Website:
www.nederlandsebachacademie.nl

Locatie

Hoofdstraatkerk Hoogeveen
Stoekeplein 4
Hoogeveen, Drente 7902 HM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0528 230 471
Website:
https://hoofdstraatkerk.pknhoogeveen.nl/
Menu