Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bevrijdingsconcert Coevorden

5 april | 20:15 - 21:30

€9 – €18

Als eerste plaats in Drenthe werd Coevorden op 6 april 1945 bevrijd door de First Canadian Army. Dit concert staat in het teken van deze 75- jarige bevrijding. Daarin vragen we aandacht voor de basis van onze vrede en vrijheid. Om de Vrede te vieren, maar ook om te herinneren aan wat daarvoor is opgebracht. Een en ander is vooral ook van belang voor de jongere generatie. Mede daarom is de koorschool Roden Girl Choristers gevraagd om aan dit concert medewerking te verlenen. De zang en muziek zullen soms worden onderbroken door het voorlezen van vredesteksten.

Programma

Georg Friedrich Händel
Utrecht Te Deum en Jubilate

Henry Purcell:

  • delen uit Come ye sons of art
  • Rejoice in the Lord alway voor kleinkoor en voor tutti

Utrecht Te Deum en Jubilate
Dit is de gangbare naam voor een liturgische koorcompositie in twee delen, geschreven door Georg Friedrich Handel om het Verdrag van Utrecht te vieren, dat de Vrede van Utrecht in 1713 vestigde en de Spaanse successieoorlog beëindigde.

In het Te Deum voegde Händel korte solo’s in om een ​​verscheidenheid aan texturen te verkrijgen zoals in een concerto grosso , om de woorden uit te drukken.

Henry Purcell (circa 1659 – 1695) was een Engelse componist van barokmuziek, wiens werk ook nu nog dikwijls wordt uitgevoerd. Zijn werk behoort tot het belangrijkste barokrepertoire. Het vertoont een interessante versmelting van de oude Elizabethaanse koortraditie met nieuwe Franse en Italiaanse invloeden. Purcell werkte, gedurende 25 jaar, onder drie verschillende Engelse koningen, waaronder koning William III (de Nederlandse Willem) en Queen Mary II.

Uitvoering

Het het koor en orkest van de Nederlandse Bach Academie en de koorschool Roden Girl Choristers. Dirigenten zijn Hoite Pruiksma en Sonja de Vries. Concertmeester is Hanneke Wierenga met Gooitsen Eenling als regisseur.

*Tickets aan de kassa voor volwassenen zijn 23 euro, voor jongeren 12 euro

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ticket Volwassene - Bevrijdingsconcert Coevorden
18.00
Ticket Jongere - Bevrijdingsconcert Coevorden
9.00

Gegevens

Datum:
5 april
Tijd:
20:15 - 21:30
Kosten:
€9 – €18
Website:
Bestel tickets »

Organisator

Nederlandse Bach Academie
Telefoon:
+31 (0)6 448 287 09
E-mail:
info@nederlandsebachacademie.nl
Website:
www.nederlandsebachacademie.nl

Locatie

NH Kerk
Kerkstraat 27
Coevorden, Drenthe 7741 JW Nederland
+ Google Maps
Menu