Händel in Veenhuizen en Meppel

JEPTHA van G.F.Händel

Tussen Hoop en Vrees

Een productie van de Stichting Muziek Klassiek Drenthe (SMKD) en de Nederlandse Bach Academie (NBA).

  • Vrijdag 27 oktober Grote Kerk (v.m. RK Kerk) Kerklaan 6 in Veenhuizen
  • Zaterdag 28 oktober Oude Kerk, Groenmarkt 4 in Meppel

Aanvangstijd: 20.00 uur. Deuren open om 19.30 uur.

LET OP: U kunt geen tickets meer bestellen via deze website. U kunt kaarten reserveren door te mailen naar: info@smkd.nl of te bellen met 050-3094052. Ook zijn er bij de kassa in de kerk nog voldoende kaarten te verkrijgen.

Tevens zijn er kaarten te koop via vanplan.nl

George Friederic Händel heeft tal van oratoria en opera’s geschreven vooral in de tijd dat hij in Londen woonde. Zijn laatste dramatische oratorium JEPTHA gebaseerd op het Bijbelboek Richteren hoofdstuk 11 vers 30 tot 40, schreef hij in 1751 en werd voor het eerst onder zijn leiding op 26 februari 1752 in het Theatre Royal in Londen uitgevoerd. Dit oratorium, dat maar liefst ruim 2 1/2 uur duurt, wordt in een verkorte versie uitgevoerd door het Concertkoor en orkest Drenthe o.l.v. Hoite Pruiksma.

Het koor is na een auditie samengesteld uit zangers van verschillende koren. Het begeleidingsorkest is het Internationale Barokorkest Margaretha Consort met als domicilie Huis ter Heide (Drenthe). Artistiek leider: Marit Broekroelofs. De orkestmusici spelen op authentieke instrumenten.

De vocale solisten zijn: Harry van Berne (Jeptha) tenor, Elizabeth Kooy (Iphis) sopraan, Inkje Bakker (Angel) sopraan, Eske Tibben (Storgè) mezzo-sopraan, David van Laar (Hamor) altus en Ben Brunt (Zebul) bariton/bas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Volwassene € 17,50 (aan de kassa € 22.50)

-Jongeren tot 19 jaar € 7,50 (aan de kassa € 10,-)*

*Jongerenkaarten reserveert u telefonisch of per email.

Informatie over de uitvoeringen zowel telefonisch als per e-mailadres van de SMKD.