Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Johannes Passie Drachten

26 maart 2015

€8 – €29

Op donderdag 26 maart 2015 organiseert de Nederlandse Bach Academie de Johannes Passie van J.S. Bach in de Zuiderkerk te Drachten. Naast deze uitvoering worden er diverse culturele activiteiten georganiseerd. Lees verder voor meer informatie en koop kaarten onderaan deze pagina.

  • Johannes Passie van J.S. Bach
  • Zuiderkerk, De Drift 46, Drachten
  • Donderdag 26 maart 2015, 19.45 – 22.15 uur (inclusief korte inleiding door dirigent Hoite Pruiksma)
  • Entree volwassenen € 25,-
  • Entree kinderen tot 18 jaar € 15,- (voor reservering van kinderkaarten graag mailen naar info@nederlandsebachacademie.nl)
  • Let op: u kunt niet meer online tickets of arrangementen kopen. Alle tickets, m.u.v. de arrangementen, zijn aan de kassa van de betreffende uitvoering verkrijgbaar (mits niet uitverkocht). Aan alle kassa’s kunt alleen contant betalen. Het is ook mogelijk om een ticket te reserveren door een e-mail te sturen naar: info@nederlandsebachacademie.nl o.v.v. uw naam, het aantal kaarten en het concert dat u wilt bezoeken.
  • Overdag wordt er een programma aangeboden met culturele activiteiten. Lees verder voor meer informatie.

 

Johannes Passie

De Johannes Passie wordt vaak vergeleken met de Matthäus Passie, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In vergelijking met de Matthäus Passie, is de Johannes-Passie muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ingetogener. Zijn voor de Matthäus Passie twee orkesten en twee koren nodig: bij de Johannes Passie volstaat een klein orkest en koor. Klik hier voor meer informatie over de Johannes Passie.

Klik hier voor meer informatie over de koorbezetting.

Klik hier voor meer informatie over het orkest, The Northern Consort.

 

Culturele activiteiten

12.30 – 13.15 Lunchconcert trio Saskia van der Wel, Nico van der Meel en Vincent van Laar (excl. lunch) in de Doopsgezinde kerk, Zuiderbuurt 26/28, € 8,-

16.30 – 17.15 Kamermuziekconcert kwartet The Northern Consort in de Doopsgezinde kerk, Zuiderbuurt 26/28, € 8,-

17.30 – 19.00 Diner bij restaurant De Wilgenhoeve, De Warren 2. Op vertoon van uw ticket voor de Johannes Passion betaalt u €30,- voor een 3-gangen diner, i.p.v. € 35,-. Graag tijdig reserveren bij het restaurant o.v.v. Bachmenu. De kortingsregeling is alleen geldig op 26 maart.

19.45 – 22.15 Johannes Passie (zie info hierboven)

Klik hier voor meer info over de culturele activiteiten.

 

Arrangementen

Arrangement 1: Lunchconcert óf Kamermuziekconcert + Johannes Passie, € 25,-

Arrangement 2: Lunchconcert + Kamermuziekconcert + Johannes Passie, € 29,-

Arrangement 3: Lunchconcert + Kamermuziekconcert, € 12,-

Kinderen tot 18 jaar ontvangen 10 euro korting op arrangement 1 en 2. U kunt deze kinder-arrangementen verkrijgen door een e-mail te sturen naar info@nederlandsebachacademie.nl.

Bovengenoemde arrangementen zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Tickets voor de concerten en de workshop zijn aan de kassa verkrijgbaar of te reserveren door een e-mail te sturen naar: info@nederlandsebachacademie.nl. Tickets kunnen contant afgerekend worden bij de kassa.

Gegevens

Datum:
26 maart 2015
Kosten:
€8 – €29

Locatie

Drachten
Friesland

Organisator

Nederlandse Bach Academie
Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.