Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bach’s Passion Small

24 maart 2017 @ 20:15 - 28 maart 2017 @ 20:30

€12

Bach’s Passion Small

Eind maart wordt in verschillende plaatsen Bach’s Passion Small uitgevoerd. Dit is een professionele maar verkorte versie van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Door de bijzondere vorm en de kortere duur is Bach’s Passion Small niet louter gericht op de Bach-liefhebber, maar ook heel geschikt voor een eerste kennismaking met Bach’s passiemuziek. De ervaring leert dat deze voorstelling ook de jongeren in het publiek bijzonder raakt. 
De indrukwekkende muziek wordt afgewisseld met ontroerende scènes over een onschuldige jongen die betrokken raakt bij geweld op straat in onze tijd. Dirigent en Bach-specialist Hoite Pruiksma zorgt met het koor van de Nederlandse Bach Academie en de musici van barokensembele Eik en Linde, die op authentieke instrumenten spelen, voor een unieke uitvoering van Bach’s passiemuziek. De acteurs zijn dramastudenten van ROC Friese Poort uit Leeuwarden.  Ook werken er studenten van de Stenden Pedagogisch Academie in Meppel mee en in Appingedam leerlingen van het Eemsdeltacollege. Regisseur Gooitsen Eenling weet met dramatische middelen een grote betrokkenheid van het publiek te bewerkstelligen. Muzikaal leider is Hoite Pruiksma.

Solisten zijn o.a.: Elizabeth Kooy, Jeroen Helder, Rein de Vries, Ben Brunt, Femke van Essen en Jochem Baas.

 

 

 

 

 

 

Concertdata en tijden:

  • Vrijdag 24 maart 20.15 uur, Workum (Grote Kerk);
  • Maandag 27 maart 19.30 uur, Appingedam (Centrum Kabzeël);
  • Dinsdag 28 maart 19.30 uur, Meppel (Oude Kerk).
  • Volwassene € 12,00 (aan de kassa € 15,00);
  • Jongeren t/m 17 jaar € 6,00 (aan de kassa € 8,00)*

*Voor de jongerenkaarten stuurt u een email naar: info@nederlandsebachacademie.nl

NB: U kunt geen kaarten meer bestellen via de website. Reserveren kan nog wel door een email te sturen naar info@nederlandsebachacademie.nl. Ook bij de kassa in de kerk zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen.

In Appingedam zijn ook kaarten te koop bij Cigo Overdiep (voorheen Tabaktief), Overdiep 4. In Meppel zijn ook kaarten te koop bij boekhandel Riemer Barth, Woldstraat 5.

Tickets zijn ook te koop via de website van vanplan.nl:

Voor Appingedam klikt u hier

Voor Meppel klikt u hier

 

Gegevens

Begin:
24 maart 2017 @ 20:15
Einde:
28 maart 2017 @ 20:30
Kosten:
€12
Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.