Hieronder is een impressie te vinden van de activiteiten van de Nederlandse Bach Academie. De foto’s zijn gemaakt door Siem Akkerman ©.

2015 – Terugblik op Passietijd

De Nederlandse Bach Academie kijkt terug op een fantastisch project met Johannes Passies, JP Smalls en culturele wandelingen. Bekijk hieronder een impressie van de verschillende onderdelen, inclusief geluidsfragmenten. De foto’s zijn gemaakt door Siem Akkerman ©.

Hierboven hoort u het openingskoor van de Johannes Passion.

Hierboven hoort u het slotkoraal van de Johannes Passion.

2015 – Johannes Passion Small

De JP small is vier keer uitgevoerd op drie verschillende locaties van ROC Friese poort (Leeuwarden 9 maart, Drachten 10 maart en Emmeloord 11 maart) en op dinsdagavond 10 maart in de Zuiderkerk te Drachten. De verkorte versie van de Johannes Passion in combinatie met vluchtelingenverhalen was wederom zeer indrukwekkend en het publiek (voornamelijk leerlingen van ROC Friese poort) was onder de indruk. Medewerkenden waren o.a. het koor van de Nederlandse Bach Academie, barokorkest The Northern Concort en studenten van het voortgezet onderwijs. Dit alles onder leiding van Hoite Pruiksma en regisseur Gooitsen Eenling. De JP small was ook drie keer te zien in Drenthe.

  • 22 maart 16.30 uur: Coevoerden, Hervormde Kerk
  • 27 maart 16.30 uur: Meppel, Kruiskerk
  • 29 maart 16.00 uur: Assen, Adventskerk

Bekijk hieronder een impressie van deze unieke uitvoeringen.

2015 – Een muzikale en culturele dag in Leeuwarden

Zaterdag 21 maart was er een muzikale en culturele dag te beleven in Leeuwarden. Bezoekers hebben onder meer kunnen genieten van een lunchconcert verzorgd door een kwartet van The Northern Consort, een kamermuziekconcert door Saskia van der Wel (cello), Nico van der Meel (tenor) en Vincent van Laar (orgel), maar ook van de workshop ‘330 jaar Bach’, verzorgd door Hoite Pruiksma.

Daarnaast kon men, op vertoon van een ticket voor de Johannes Passion, met korting genieten van een bezoek aan het Fries Museum en tevens dineren bij Ús Heit. De dag werd afgesloten door een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach in de Grote Kerk. In diezelfde week was er een zelfde soort programma te beleven in Drachten (26 maart) en Workum (28 maart). Daarnaast werd er in Meppel (27 maart) en Assen (29 maart) naast de Johannes Passion van J.S. Bach ook de unieke Johannes Passion Small uitgevoerd.

Bekijk hieronder een impressie van de muzikale en culturele dag in Leeuwarden. De foto’s zijn gemaakt door Siem Akkerman ©.

2015 – Hohe Messe

In een uitverkochte Martinikerk in Bolsward is op 8 februari 2015 de Hohe Messe uitgevoerd o.l.v. Pauli Yap. Dit concert stond in het teken van het 15 jarig jubileum van het Warnser Bach Ensemble. Het publiek heeft zeer aandachtig en met veel plezier geluisterd naar dit bijzondere stuk van Bach. Onderstaand vindt u een foto en aantal muziekfragmenten. De foto is gemaakt door Marijke Zeevenhooven.

2015 – Bachcantateweekend

In 2015 zijn we muzikaal van start gegaan. In het weekend van 10 en 11 januari organiseerde de Nederlandse Bach Academie een Bachcantateweekend in Middelstum, Assen, Woudsend en Drachten. De Nederlandse Bach Academie kijkt terug op een succesvol weekend met vier prachtige concerten. Het publiek was zeer enthousiast en gaf viermaal een staande ovatie voor alle musici. Hieronder is een impressie te vinden van het Bachcantateweekend, inclusief geluidsfragmenten.